2 december 2022
19:30

HC Örnen

Referat: Fellingsbro/Frövi IK - HC Örnen

Det blev till slut en komfortabel seger för HC Örnen i fredagens bortamatch mot Fellingsbro/Frövi IK när man till slut kunde vinna med 2-8.

HC Örnen kom till spel med en något mindre trupp än förväntat och det märktes tydligt att det var ett tag sedan HC Örnen spelade match då det inte var mycket i spelet som stämde i den första perioden. Man lyckades inte riktigt att skapa några längre anfall på Fellingsbro/Frövi och det blev mycket spel fram och tillbaka mellan zonerna. Det var även Fellingsbro/Frövi som kunde ta ledningen rättvist i matchen när man gör 1-0 8:25 in i den första perioden. Fellingsbro/Frövi har en del bra lägen men Eric Samuelsson i HC Örnens mål gör flera bra räddningar på deras försök. Fellingsbro/Frövis ledning stod sig perioden ut och HC Örnen hade mycket att förbättra i sitt spel inför kommande perioder.

I den andra perioden får Fellingsbro/Frövi en smakstart när de sätter 2-0 efter endast 32 sekunder spelade och uppförsbacken blir ännu brantare för HC Örnen. Efter detta börjar HC Örnen rycka upp sig något och en bidragande faktor till detta är att man reducerar Fellingsbro/Frövis ledning endast en minut efter deras ledningsmål när William Möttus med ett fint skott sätter 2-1 och man får känning direkt. HC Örnen tar över matchen mer och mer och skapar ofta tryck mot Fellingsbro/Frövis målvakt och efter 13:11 in i den andra perioden kvitterar Johan Nyman till 2-2 med en skott från blålinjen. Knappt en minut senare tar HC Örnen ledningen i matchen för första gången när Hampus Lindén skapar sig ett läge mitt i slottet och gör inga misstag och 2-3 till HC Örnen är ett faktum. I och med detta har HC Örnen lyckats att vända matchen i den andra perioden och man har ett bra utgångsläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden är det inget snack om saken och HC Örnen skapar ofta ett konstant tryck i anfallszon och man kan på tolv minuter dra ifrån till en ledning med 2-8 efter mål av Viktor Nilsson (2 mål), Jimmy Svedberg, William Nielsen och Axel Gisslén. HC Örnen har några mer möjligheter att göra något mer mål men slutresultatet blir till slut en komfortabel seger med 2-8.

Tränare Jonas Strindlund om segern.
- Ikväll märktes det att vi inte spelat match på ett tag. Mentalt satt vi kvar i omklädningsrummet hela första perioden och en bit in i andra och FFIK leder rättvist med 2 - 0. I och med att vi får vårt första mål tycker jag vi vänder matchen och tar över. Stabilt målvaktspel av Eric ger oss en trygghet i egen zon och vi börjar göra jobbet över hela banan. Hela laget gör en kanonmatch men jag vill framhålla vårt penalty kill där vi gör ett mål. Extra bra att vi fördelar målskyttet på sju olika gubbar (Nilsson 2, Möttus, Nyman, Lindén, Svedberg, Nielsen, och Gisslén).

En skön seger att börja helgen med och vi laddar inför en ny vecka där det väntar två hemmamatcher, på onsdag 7/12 mot Kungsörs IK och på fredag 9/12 mot Viking HC. Mer info om de matcherna kommer under veckan.